torstai 27. syyskuuta 2012

Sausage, egg, parsley - Makkara, muna, persilja


One day my daily rest took far too long and I had to get something to table fast. I looked what shall I find in fridge or freezer, then quick glance through index of book. There it was! 

Eräänä päivänä päiväunet kestivät aivan liian kauan ja minun täytyi saada jotain nopeasti pöytään. Nopea katsaus jääkaappiin ja pakastimeen, sitten pikasilmäys kirjan hakemistoon. Siinä se oli!

It´ll be time for sausage making next month, so I had bought good quality lamb sausages. There´s always eggs at house and parsley I got fresh from kitchen garden. From freezer I took out some home baked malt bread. I cooked eggs for 7 mins and meanwhile I made mayonnaise adding some mustard powder, garlic and lemon juice to it. Oil I used was mixture of extra virgin olive oil and cold pressed rapeseed oil produced here in Finland. Finnish sausages are usually cooked, so I just warmed them up a bit. 

Makkaranteon aika on ensi kuussa, joten olin ostanut laadukkaita Liha Merosen lammasmakkaroita. Kotoa löytyy aina munia ja persiljaa sain suoraan kasvimaalta. Pakastimesta otin sulamaan kotona leivottua mallasleipää. Munien kiehuessa tein majoneesin, jonka maustoin sinappijauheella, valkosipulilla ja sitruunamehulla. Öljynä käytin oliiviöljyn ja kotimaisen kylmäpuristetun rypsiöljyn seosta. Suomalaiset makkarat ovat yleensä kypsiä, joten lämmitin niitä vain hiukan.

Eggs were cooled in cold water. Sausages sliced, eggs roughly mashed and mixed with mayonnaise. Slices of bread buttered and topped with sausage & egg, sprinkled with parsley. 

Munat jäähdytin nopeasti kylmässä vedessä. Viipaloin makkarat, murskasin munat karkeasti ja sekoitin muutamaan lusikalliseen majoneesia. Leipäviipaleet voitelin, lisäsin makkara- ja munaseoksen ja päälle silppusin persiljaa. 

Meal was ready! I took time about 30 mins and it was much more than just a snack. It was filling and tasty. Once again it was time to say yummy.

Ateria oli valmis! Sen valmistus kesti noin 30 minuuttia ja annos oli paljon enemmän kuin välipala. Se oli täyttävää ja maistuvaista. Oli taas aika sanoa nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti