perjantai 26. lokakuuta 2012

Perch, potatoes, chilli - Ahven, perunat, chili


I was learning how to handle fish properly the other night with Martat (Finnish WI) and managed to filled couple of large perches and skinning few smaller. The fish were from Lake Vesijärvi our local lake. In the book this recipe is made with squid but as we get only frozen squid here in Finland I had to adapt this recipe to local products. 

Olin opettelemassa kunnollista kalankäsittely Marttalassa tässä eräänä iltana ja onnistuin fileeraamaan pari isohkoa ahventa ja nylkemään muutaman pienen. Kala oli Vesijärvestä, siitä paikallisesta. Kirjassa tämä resepti on tehty mustekalasta, mutta koska sitä saa vain pakasteena päätin muokata tämän paikallisista tuotteista valmistetuksi.

First I put oven on to 200C. Empty oven dish in to heated up at same time. Potatoes are from our kitchen garden. I brushed them carefully and left skins on. I bashed some homegrown garlic cloves. When oven was hot I poured some rapeseed oil into dish and put chopped potatoes and bashed garlic cloves in there. To the oven for 30 minutes.

Ensin uuni lämpiämään 200 asteeseen ja tyhjä vuoka sinne kuumenemaan. Perunat ovat kasvimaaltamme. Pesin ne huolellisesti harjaten ja jätin kuorimatta. Murskasin veitsen lappeella muutaman valkosipulin kynnen, nekin omalta kasvimaalta. Kun uuni oli kuuma, kaadoin hieman rypsiöljyä astiaan ja perunat sekä valkosipulin kynnet sinne. Uuniin puoleksi tunniksi.

Meanwhile I prepared fish. I cut filleted perch to bite size pieces and turned them around in wheat flour which was seasoned with salt & pepper. I used Lemon Chilli which I´ve grown in our greenhouse. I  don´t give as much colour as red chilli but I thought it suits with fish better. I cut chilli to small pieces.
When 30 minutes had gone, I took spuds out of oven dish and put perch in there. I let them cook for five minutes then added chilli in and let them stay in the oven for five minutes more.

Sillä välin valmistelin kalan. Leikkasin ahvenfileet suupalan kokoisiksi paloiksi ja pyörittelin ne suolalla ja pippurilla maustetussa vehnäjauhoissa. Käytin tähän ruokaan sitruunachiliä, jota olen kasvattanut kasvihuoneessamme. Se ei anna niin paljon väriä kuin punainen chili, jota kirjan reseptissä käytetään, mutta ajattelin sen sopivan paremmin kalan kanssa. Kun puoli tuntia oli kulunut, otin perunat pois uunista ja laitoin kalapalat vuokaan. Annoin niiden paistua viisi minuuttia ja sen jälkeen lisäsin pieneksi pilkotun chilin joukkoon. Vielä viisi minuuttia uunissa ja valmista oli.

Served with lemon wedges this was delicious meal again. You might think that I´m just saying so but I think HFW have thought of these recipes a bit. And they are good combination one after another. Even after I swapped the fish.

Tarjoiltuna sitruunalohkon kera tämä oli herkullinen ateria, taas kerran. Saatatte ajatella, että vain sanon niin. Uskon kuitenkin, että HFW on miettinyt näitä reseptejä hiukan. Ne ovat hyviä yhdistelmiä yksi toisensa jälkeen. Vaikka vaihdoin kalasta toiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti