perjantai 30. marraskuuta 2012

Parsnips, shallots, puff pastry - Palsternakka, salottisipulit, voitaikina



We didn´t grow parsnips this year in our kitchen garden. We´ve had them for many years, but not now. I bought veg from market. I was amazed to find shallots grown in Finland. I was thinking they are all imported. Puff pastry was bought frozen, everything in this dish was shopped.

Emme kasvattaneet palsternakkaa tänä vuonna kasvimaalla. Meillä on ollut sitä useina, muttei nyt. Yllätyin kun löysin Suomessa kasvatettuja salotti-sipuleita. Luulin niiden olevan aina tuontitavaraa. Voitaikina ostin pakastettuna, joten kaikki tähän ruokaan oli ostettua.

First I peeled and chopped parsnips, then I peeled shallots. I didn´t find my cast iron frying pan so I fried veg with olive oil in non-stick pan. After few minutes I arranged veg into buttered, shallow oven dish. Couple of spoonfuls of water, cider vinegar and brown sugar were mixed together and poured over the veg. I covered oven dish tightly with foil and put it into oven and baked at 175C for 45 mins.

Ensin kuorin ja viipaloin palsternakat ja sitten kuorin salottisipulit. En löytänyt valurautaista paistinpannuani tähän hätään (en ole käyttänyt sitä vuosiin), joten paistoin kasvikset oliiviöljyssä pinnoitetulla pannulla. Muutaman minuutin kuluttua järjestelin kasvikset voilla voideltuun, matalaan uunivuokaan. Pari lusikallista vettä, omenaviinietikkaa ja fariinisokeria sekoitettiin ja kaadettiin kasvisten päälle. Tämän jälkeen käärin astian tiivisti folion sisään ja laitoin 175-asteiseen uuniin 45 minuutiksi. 

Meanwhile puff pastry had thawed and I rolled it to round. Dish was taken out of oven and I took foil away. I tucked puff pastry on top of veg and put the dish back to oven, now heated up to 225C, and baked it for 25 mins. I covered  dish with plate and turned dish over. I served this with salad. Yummy, especially the oh so sweet shallots.

Tällä välin voitaikina oli sulanut ja kaulin sen pyöreäksi. Otin vuoan uunista, poistin folion ja asetin taikinaympyrän kasvisten päälle ja painoin reunat vuoan sisään. Tällä välin uuni oli kuumennettu 225 asteeseen ja panin vuoan uuniin vielä 25 minuutiksi. Tarjoilin salaatin kera. Namia, erityisesti nuo ihanan makeat salottisipulit.

I found recipe, here you are! Löysin reseptin, tässä olkaa hyvät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti