keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Polenta, mushrooms, cheese - Polenta, sienet, juusto




I was looking for watercress while shopping today. I didn´t find it but I found beautiful big portobello mushrooms so it was time for this dish. I didn´t find any large porcini this year so I needed to shop.

Etsin kaupasta vesikrassia sitä löytämättä. Sen sijaan löysin kauniita, isoja portobello -sieniä, joten oli tämän ruuan aika. En löytänyt tänä vuonna isoja tatteja, olisin halunnut tehdä tämän niistä. Mutta kaupassa oli käytävä.

Chunk of onion, bayleaf, thyme  and some peppercorns were simmered in saucepan filled with both milk and water. I left it infuse the flavors for a while and drained it. Then liquid was heated up again and polenta added while stirring. Look package for boiling time. After required time add spoonful of butter and season with salt and pepper. Turn onto plate and leave to cool. 

Pala sipulia, laakerinlehti, timjamia ja muutama mustapippuri kiehautetaan kattilassa, jossa on yhtä paljon vettä ja maitoa. Jätetään maustumaan vartiksi. Siivilöi liemi ja kuumenna uudelleen. Lisää polenta samalla sekoittaen. Katso keittoaika pakkauksesta. Tarvitun ajan jälkeen lisää lusikallinen voita ja mausta suolalla ja pippurillakumoa polenta lautaselle ja jätä jäähtymään.

Meanwhile slice mushrooms and chop garlic clove. When polenta is cold, cut it to slices. Heat frying pan and some olive oil and fry polenta slices until golden each side. Keep hot while you fry the mushrooms. Put some butter to frying pan and fry mushrooms in two batches with half of chopped garlic clove and some thyme at time. Mushrooms should fry not stew. 

Tällä välin viipaloi sienet ja pilko valkosipulin kynsi pieneksi. Kun polenta on kylmää, leikkaa se viipaleiksi. Kuumenna paistinpannu ja oliiviöljyä. Paista polentaviipaleet kullanruskeiksi molemmin puolin. Pidä kuumana sillä välin, kun paistat sienet. Lisää pannulle voita ja paista sienet kahdessa erässä. Lisää puolet pilkotusta valkosipulista ja timjamia pannulle. Sienten tulee paistua, ei hautua. 

Serve on warmed plates with shavings of cheese. You can use any hard and full-flavoured cheese you like. I used Valio Mustaleima. Sprinkle with salt and pepper from mill. Delicious!

Tarjoile lämpimiltä lautasilta juustolastujen kera. Voit käyttää mitä tahansa kovaa ja voimakasmakuista juustoa. Minä käytin Valio Mustaleimaa. Pyöräytä päälle pippuria ja suolaa myllystä. Herkullista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti