sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Potato, onion, chestnut - Peruna, sipuli, kastanja


Another potato dish before Christmas. I found roasted chestnut at local Christmas market so I was able to make this dish. Again I used Rosamunda potatoes, one each eater. 

Toinen uuniperuna-annos ennen joulua. Löysin paikalliselta joulutorilta paahdettuja kastanjoita, joten pystyin tekemään tämän ruuan. Käytin taas Rosamunda-perunaa, joka on mielestäni paras uuniperuna. Yksi iso peruna syöjää kohti.

I baked the potatoes about 1,5 hours in the 200C oven until they were tender.  Meanwhile I cooked thinly sliced red onions on frying pan. I like my onions nice and sweet, so they were on pan quite long time. About half an hour before the spuds were cooked I added peeled and roughly chopped the chestnuts and one garlic clove.

Paistoin perunoita 200-asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia. Sillä välin haudutin ohueksi leikattuja sipuliviipaleita pannulla. Pidän hyvin kypsyneistä ja makeista sipuleista, joten ne hautuivat pannulla melko kauan. Puolisen tuntia ennen perunoiden kypsymistä lisäsin kuoritut ja karkeaksi rouhitut kastanjat sekä pieneksi pilkotun valkosipulin kynnen. 

When spuds were done I cut cross on top of each potato and added large knob of butter on it following by spoonful of onion and chestnut topping. Some salt and pepper from mill and it was ready to serve. It was first time ever for my husband to eat chestnuts and he liked it very much. So did I.

Kun perunat olivat kypsiä leikkasin ristin jokaisen perunan päälle ja puristin perunaa, jotta risti aukeaa. Reilu nokare voita perunan päälle ja päällimmäiseksi sipuli-kastanjasekoitusta. Suolaa ja pippuria myllystä ja ruoka oli valmista tarjottavaksi. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun mieheni söi kastanjoita. Hän tykkäsi ruuasta. Niin minäkin.

After spuds were out of oven it was time to put ham in. Tomorrow it´ll be something totally different: traditional Christmas dinner with all the trimmings. But that hasn´t got anything to do with this blog. Tasty Christmas everyone!

Perunoiden jälkeen oli aika kinkun mennä uuniin, kunhan lämpötila oli laskenut. Huomenna on aika jonkin ihan muuan: perinteisen jouluaterian kaikkine lisukkeineen. Mutta sillä ei ole mitään tekemistä tämän blogin kanssa. Maukasta Joulua kaikille!

1 kommentti:

  1. I love chestnuts and would never have thought to use them in this way, so thanks for sharing!

    Happy Christmas!

    VastaaPoista