lauantai 22. joulukuuta 2012

Potato, trumpet chantarelles, curry - Peruna, suppilovahverot, curry


Before Christmas and it´s heavy dishes I decided to cook some oven spuds while doing Christmas cleaning. 

Ennen joulua ja sen raskaita aterioita päätin tehdä uuniperunoita joulusiivouksen lomassa.

I baked a big Rosamunda potato each in the oven for 60-90 minutes. I had took some trumpet chantarelles from freezer earlier and just before spuds were ready I fried last of moisture out of them and added garlic clove and some curry to the frying pan. 

Paistoin ison Rosamunda perunat syöjää kohti uunissa tunnin - puolitoista. Olin aiemmin ottanut pakkasesta suppilovahveroita sulamaan ja juuri ennen kuin perunat olivat valmiita, paistoin niitä pannulla irrottaakseni viimeisetkin nesteet niistä. Lisäsin pannulla pieneksi hakatun valkosipulin kynnen ja cyrrya.

I cut potatoes half and scooped out most of baked potato and placed it to bowl with rather large knob of butter. I mashed butter to potatoes and added fungi mix there too. Back into potato halves it went and I baked them in the oven for another 15 minutes. I served spuds with homemade Devil´s chutney.

Leikkasin kuumat perunat kahtia ja lusikoin suurimman osan kypsästä sisuksesta kulhoon kera ison voinokareen. Tai voiko sitä edes nokareeksi kutsua. Survoin voin perunoihin haarukalla ja lisäsin lopuksi sieniseoksen. Lusikoin massan takaisin kuoriin ja paistoin uunissa vielä varttitunnin. Tarjoilin kotitekoisen paholaisen hillon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti