sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Spaghetti, garlic, olive oil - Spagetti, valkosipuli, oliiviöljy


It´s one year since I learned about River Cottage and Hugh Fearnley-Whittingstall. We had second Finn Guild in Lahti! Xmas Party at our house on Friday. It seems it´ll be a tradition.

On kulunut vuosi siitä, kun kuulin ensimmäistä kertaa River Cottage -sarjasta ja Hugh Fearnley-Whittingstallista. Meillä oli toiset Finn Guild in Lahti! -pikkujoulut perjantaina. Tästä näyttää tulevan perinne. 

After party and it´s delicacies, both savoury and sweet, it was time to go to basics. I prefer wholemeal pasta so I boiled some spaghetti until al dente. I heated up couple of spoonfuls of olive oil in frying pan and quickly turned around thin slivers of home grown garlic. Then I added garlic oil to saucepan  over strained pasta and scooped it onto plates. As I love cheese I had to add generous amount of grated Parmesan on top along with some salt and pepper from mills.

Juhlien ja sen herkkujen, niin suolaisten kuin makeidenkin, jälkeen oli aika palata perusasioihin. Suosin kokojyväpastaa, joten keitin spagetin al dente. Lämmitin pari lusikallista oliiviöljyä paistinpannulla ja pyöräytin siinä pikaisesti ohuet, kotipihalla kasvaneesta valkosipulista leikatut lastut. Lisäsin valkosipuliöljyn kattilaan valutetun pastan joukkoon. Koska rakastan juusto lisäsin kunnon annoksen raastettua parmesaania päälle kera suolan ja pippurin suoraan myllyistä.

So simple and so delicious! Niin helppoa ja herkullista!


1 kommentti: