lauantai 12. tammikuuta 2013

Parsnips, potatoes, spice - Palsternakka, peruna, mausteet



On freezing cold (-16C) Saturday it was perfect time to cook this spicy vegetarian dish. I had everything I needed in house. Well, to be honest I used ready-made curry mix as I didn´t have all spices to make my own. 

Behind this link you´ll find this and couple other parsnip recipes by HFW.

Kylmänä lauantaina (-16C) oli sopiva hetki tehdä tätä mausteista kasvisruokaa. Minulla oli kaikkea kotona, ei tarvetta lähteä kauppaan. No, totta puhuen käytin valmista curryseosta, koska minulla ei ollut kaikkia tarpeellisia mausteita tehdäkseni omaa.

Tämän linkin takaa löydät tämän ja pari muuta HFW:n palsternakkareseptiä, englanninkielellä.

Lyhyesti suomeksi: puoli kiloa perunoita ja puoli kiloa palsternakkaa kuoritaan ja paloitellaan. Uunivuokaan hieman öljyä ja hetkeksi kuumaan uuniin. Ota uunista ja kaada paloitellut kasvikset vuokaan. Kääntele ne öljyssä ja mausta currylla. Paista 200 asteessa 40 minuuttia ja lisää pieneksi pilkottu valkosipulin kynsi joukkoon sekoitettuna. Paista vielä viisi minuuttia ja tarjoile. 

If you´re having it on it´s own like we did, it was enough for two. I served it with homemade Devil´s chutney.

Jos syöt aterian sinällään, kuten me teimme, siitä riittää kahdelle. Tarjoilin sen kotitekoisen Paholaisen hillon kera.


1 kommentti:

  1. Spice and parsnips - just what's needed to keep the cold weather at bay! They look glorious

    VastaaPoista