perjantai 15. helmikuuta 2013

Spelt, peppers, raisins - Spelttiä, paprikaa, rusinoita


This side dish was one of those I was thinking how manage. It's because I've never liked raisins. When I was child I took raisins out of buns, tried to get just peanuts from bowl where they were mixed with raisins, left raisins in emptied mead glass. Will I make something to eat with raisins and eat them voluntary? 

Tämä lisäkeruoka oli yksi niistä, joiden kanssa mietin kuinka selvitä tästä. Tämä johtuu siitä, etten ole koskaan pitänyt rusinoista. Lapsena otin rusinat  pois pullista, yritin ottaa kulhosta vain maapähkinöitä ja jättää rusinat sinne, jätin rusinat simalasin pohjalle, enkä juonut niitä. Tekisinkö jotain ruuaksi ja söisin sitä ihan vapaaehtoisesti?

I thought that in this dish there's spelt and roasted peppers and like them a lot. Dressing had some garlic, so I had to give it a go. Put juice of  two oranges to small saucepan and bring to boil. Add couple of handfuls of raisins in hot juice and leave to soak. Meanwhile roast two peppers under grill. Put them in bowl and cover with cling film. After they've cooled enough to handle take stalks out and peel the peppers. Remove all seeds and cut them small.

Ajattelin, että tässä on spelttiä ja paahdettuja paprikoita ja niistä tykkään tosi paljon. Kastikkeessa on valkosipulia, joten antaa mennä. Purista kahdesta appelsiinista mehu ja kiehauta se. Lisää pari kourallista rusinoita ja jätä ne likoamaan mehuun. Tällä välin paahda paprikoita grillivastuksen alla. Kun ne ovat ruskistuneet, laita kulhoon ja peitä kelmulla. Kun ne sormesi kestää niitä käsitellä, poista kanta ja kuori paprikat. Poista kaikki siemenet ja leikkaa paprikat pieniksi.

Bring some water to boil and add spelt pearls and let them simmer in salted water for 20 minutes. Drain raisins and put orange juice and juices from peppers to a jug. Add some olive oil and cider vinegar, garlic and salt & pepper to make dressing. Give a whizz with hand blender. Drain cooked spelt and mix together with peppers, raisins and dressing. Leave to cool and serve with fish or meat.

Kiehauta kattilassa vettä ja lisää spelttihelmet. Anna kiehua hiljalleen suolatussa vedessä noin 20 minuuttia. Siivilöi rusinat ja laita sekä appelsiinimehu että paprikoista jääneet nesteet kannuun. Lisää oliiviöljyä ja omenaviinietikkaa, valkosipulia sekä suolaa ja pippuria tehdäksesi kastikkeen. Pyöräytä sauvasekoittimella. Siivilöi kypsyneet spelttihelmet ja sekoina siihen paprikat, rusinat ja kastike. Anna jäähtyä ja tarjoile kalan tai lihan kanssa.

So what was it like? On first time we ate it with fried fish. I had to leave most of raisins onto my plate. Spelt and peppers were great. Next day I served it with homemade Lincolnshire sausages. Salad had infused flavour of garlic more and I was able to deal with raisins better with that garlicky taste. But I still don't like raisins.

No miltä se maistui? Ensin söimme sitä paistetun kalan kanssa. Minun täytyi jättää suurin osa rusinoista lautaselle. Speltti ja paprikat olivat hyviä. Seuraavana päivänä tarjosin sitä kotitekoisten Lincolnshire -makkaroiden kera. Salaatti oli imenyt makua valkosipulista ja onnistuin syömään enemmän rusinoita, koska ne maistuivat valkosipulille. Mutta en vieläkään pidä rusinoista.

1 kommentti:

  1. I love raisins in cakes/biscuits but cannot cope with them in savoury food - I don't like my dinner to be sweet!
    Having said that - this looks lovely...but I might pick the raisins out!

    VastaaPoista