tiistai 23. huhtikuuta 2013

Raspberries, panna cotta, shortbread - Vadelmat, panna cotta, muroleipä



Panna cotta was something I've never made before. Of course I've eaten it and not so long ago last time. I decided to give it a go even there was a friend coming over to cook and eat one Sunday. I couldn't find this recipe, so you need to use one you've found out to work well or look for recipe which has white chocolate in it.

Panna cotta on jälkiruoka, jota en ole aikaisemmin tehnyt. Olen tietenkin syönyt sitä, eikä edellisestä kerrasta ole kovinkaan kauaa. Uskaltauduin kuitenkin kokeilemaan, vaikka meille oli tulossa ystävä kokkaamaan ja syömään eräänä sunnuntaina. En löytänyt teille reseptiä, joten käytä omaa hyväksi toteamaasi tai etsi jostakin ohje, johon tulee valkosuklaata.

Hugh writes that a perfect panna cotta should be softly set and wobbly. I was worried that would this set at all but it finally did. It took about 8 hours. Next time I'll do it night before. For panna cotta you need to use less gelatine leaves than about of liquid you use for it.

Hugh kirjoittaa, että täydellinen panna cotta pitäisi olla pehmeä ja tutiseva. Pelkäsin, että tämä ei hyydy ollenkaan mutta se kuitenkin lopulta teki sen. Aikaa siihen meni noin 8 tuntia. Ensi kerralla teen sen edellisenä iltana. Panna cottaan käytetään liivatelehtiä vähemmin kuin nesteeseen yleensä. 

If I was making panna cotta first time, my friend Jonathan was making shortbread first time. I had bought shortbread mould from Lakeland's last year so we used that to bake it. You'll find lots of shortbread recipes both in cookbooks and web. Of course you can buy shortbread if you don't want make it. First timer Jonathan said it was easy, so you should try yourself.

Jos teinkin panna cottaa ensimmäistä kertaa, oli ystävälleni Jonathanille ensimmäinen kerta, kun hän teki muroleipää. Olin ostanut muroleipämuotin Lakelandista viime vuonna, joten käytimme sitä paistettaessa. Löydät useita muroleipäohjeita keittokirjoista ja netistä. Voit tietysti ostaa valmiita murokeksejä kaupasta. Ensikertalainen Jonathan sanoi, että se oli helppoa. Kokeile, saat varmasti parempaa kuin kaupan hyllyltä.

To serve panna cotta I took raspberries from freezer. Any tart fruit or berry would do the trick. Try black or red currants, gooseberries or blackberries. Or rhubarb compote.

Otin pakastimesta vattuja tuomaan vastapainoa kermavanukkaalle. Mikä tahansa hapan hedelmä tai marja ajaa asian. Kokeile musta- tai punaherukkaa, karviaista tai karhunvattua. Tai raparperihilloketta.

While were eating panna cottas Jonathan told me that it's one of his favourite puddings. If I'd have known that I might have thought twice trying this recipe. Luckily he liked panna cotta I made.

Kun söimme jälkiruokaa, Jonathan sanoi että panna cotta on hänen lempijälkiruokiaan. Jos olisin tuon tiennyt, olisin miettinyt reseptin kokeilemista kahdesti (ainakin). Onneksi hän piti tekemästäni panna cottasta.


1 kommentti: