maanantai 20. toukokuuta 2013

Baltic herring, oatmeal, rhubarb - Silakka, kaurahiutale, raparperi


In his book Hugh Fearnley-Whittingstall uses mackerel but I wanted to try more local fish and used Baltic herring instead. Here in Finland it's normally coated with ryeflour and fried in butter. I found fish on offer today in nearest market so I went there after work. They had very fresh fish there. Small fillets but who cares? You can eat more.

Kirjassaan Hugh Fearnley-Whittingstall käyttää tähän makrillia, mutta halusin kokeilla enemmän paikallista kalaa ja käytin silakkaa sen sijasta. Täällä Suomessahan me pyörittelemme silakat ruisjauhoissa ja paistamme voissa. Tänään oli lähimmässä marketissa silakkafileet tarjouksessa kuin tilauksesta, joten kävin hakemassa niitä töiden jälkeen. Siellä olikin tosi tuoretta kalaa. Pieniä fileitä, mutta mitä väliä? Saat syödä useamman.

I found the recipe from River Cottage web pages. Rhubarb is from our garden, it's growing fast I can hardly see it's been used. I have only jumbo oats in house, so I blizzed them little with hand blender. I used thyme with rhubarb.

Löysin englanninkielisen reseptin River Cottage -nettisivuilta. Raparperi on omasta puutarhasta, se kasvaa niin vauhdilla ettei huomaa sitä käytetynkään. Minulla oli kotona vain isoja kaurahiutaleita, joten murskasin niitä hieman pienemmäksi sauvasekoittimella. Käytin raparperiin timjamia.

I don't know how his rhubarb in the photo looks so red, mine didn't. I didn't boil the juices from rhubarb as they seem to have done. I just think this because the sauce looks so thick. This looks bland but the taste wasn't. It was delicious combination of flavours. Baltic herring with oats tasted so different that we've got used to. It tastes great! Cooked rhubarb gave sharpness. I had it with bread as a supper. I'm going to cook this again!

En tiedä miten raparperi ohjeen kuvassa näyttää punaiselta, minun ei näytä. En keittänyt lientä kokoon, kuten hän näyttää tehneen. Tämän päättelin siitä, että kastike näyttää paksulta. Tämä annos näyttää mitäänsanomattomalta, mutta maku ei ole sitä. Silakka kuorrutettuna kaurahiutaleilla maistuu niin toisenlaiselta kuin olemme tottuneet. Se on hyvää! Kypsennetty raparperi antaa ruokaan terävyyttä. Söimme tämän leivän kera päivälliseksi. Tätä teen varmasti uudelleen!

BTW: I've now cooked 40 % of book recipes!

Olen nyt kokannut 40 % kirjan resepteistä!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti