tiistai 16. heinäkuuta 2013

Cauliflower, potato, curry - Kukkakaali, peruna, curry


Hugh writes that inspiration to this simple salad comes from Coronation chicken, salad which was created for banquet of coronation of Queen Elizabeth II back in 1953.

Hugh kirjoittaa, että inspiraatio tähän helppoon salaattiin tulee Coronation chicken -salaatista, joka on kehitelty kuningatar Elizabeth II:n kruunajaisiin vuonna 1953.

Take half a kilo of new potatoes. Scrub them and cut into large chunks. Add to boiling, salted water. Quickly cut cauliflower to small florets and put to saucepan with spuds. Cook altogether for 6 minutes. Pour water away and let veg cool thoroughly.

Ota puoli kiloa uusia perunoita ja saman verran kukkakaalia. Pese perunat ja leikkaa ne isoksi paloiksi. Laita suolattuun, kiehuvaan veteen. Pilko pikaisesti kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja lisää kattilaan. Anna kiehua yhteensä 6 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna kasvisten jäähtyä läpikotaisin.

Meanwhile make curried mayonnaise. Use your own if you have it or good quality bought one. Mix 3 tbsp of mayonneise and 3 tbsp plain yoghurt or creme fraiche (I used latter) with heaped teaspoonful of curry paste (or curry powder). If you've got mango chutney in your larder, you can add 1 tbsp that in mixture. I used homemade Devil's chutney.

Sillä välin tee currymajoneesi. Käytä omatekoista majoneesia, jos sitä löytyy tai hyvälaatuista ostettua. Sekoita 3 rkl majoneesia ja 3 rkl luonnonjukurttia tai ranskankermaa (käytin jälkimmäistä) ja kukkuralusikallinen currytahnaa tai -jauhetta. Jos sinulta löytyy kaapista mangochutneytä, lisää sitä ruokalusikallinen joukkoon. Minulla ei ollut, käytin kotitekoista paholaisen hilloa. 

After veg has cooled season with salt & pepper and add handful of coriander or mint and mix together with mayonnaise. I used mint as I've become allergic to coriander this year. Taste and add more salt & pepper if needed and generous squeeze of lemon. Finish with scattering of herbs. I used flat-leaved parsley to finish. I like combination of mint and parsley. Serve.

Kun kasvikset ovat jäähtyneet, mausta suolalla ja pippurilla sekä kourallisella korianterin tai mintun lehtiä (pilkottuna). Käytin minttua, koska olen tänä vuonna tullut allergiseksi korianterille. Maista ja lisää suolaa & pippuria jos tarvis sekä kunnon loraus puristettua sitruunamehua. Viimeistele yrteillä. Käytin sileälehtipersiljaa, koska pidän mintun ja persiljan yhdistelmästä. Tarjoile. 

Excellent summer lunch with or without meat of some kind.

Erinomainen kesäinen lounas, lihan kera tai ilman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti