tiistai 30. heinäkuuta 2013

Gooseberries, custard, honey - Karviaiset, maitokiisseli, hunaja


Yellow and green gooseberries are ripe and we've been eating them straight from bushes for a while now. Again I was thinking was there a recipe with these berries in the book. Yes there was, this one. Custard is not my thing but as I had in-laws for lunch I decided to cook this as a dessert.

Keltaiset ja vihreät karviaiset ovat kypsiä ja olemme syöneet niitä suoraan puskasta jo jonkun aikaa. Muistelin, että kirjassa on resepti karviaisillekin ja olihan siellä. Maitokiisseli ei ole minun juttu, en ole koskaan pitänyt siitä, mutta koska meille oli tulossa lounasvieraita, päätin tehdä tämän jälkiruoaksi. 

First I started to make the custard. I didn't find you a recipe from web so you can make custard way you like. Use real ingredients, don't use packet version. At least you will end up better taste. After cooking the custard cover it with cling film and put it to the fridge to cool.

Tein ensin maitokiisselin, jotta se ehtii jäähtyä. En löytänyt teille Hugh'n reseptiä netistä, joten tee kiisseli hyväksi toteamallasi reseptillä. Käytä oikeita aineita, älä tee pikaversiota paketista. Näin saat paremman makuista. Saatuasi kiisselin valmiiksi, laita se kelmulla peitettynä jääkaappiin.

Go and pick about 1 litre of gooseberries, I used green ones. Top and tail them and put into heatproof dish. Add few tablespoonfuls of runny honey and cover with cling film. Put the dish over saucepan of simmering water. Cook 45 minutes. They are soft now but still in shape. Sieve gooseberries and put liquid to saucepan and boil it until it reduces to 2-3 tablespoonfuls. And here comes my own way to do it: add 3 tablespoonfuls of honey to the liquid and pour into small jug. Leave both berries and suryp to cool.

Käy poimimassa litran verran karviaisia. Minä käytin vihreitä. Perkaa ne ja laita kuumuutta kestävään kulhoon. Lisää 3 rkl juoksevaa hunajaa marjojen päälle ja peitä tuorekelmulla. Laita kulho poreilevan vesikattilan päälle ja kypsennä marjoja 45 minuuttia. Nyt ne ovat pehmeitä, mutta säilyttäneet muotonsa. Siivilöi karviaiset ja pane neste kattilaan. Keitä, kunnes jäljellä on 2-3 ruokalusikallista. Tässä tulee sitten minun tapani jatkaa: lisää 3 rkl juoksevaa hunajaa liemen joukkoon ja kaada pieneen kannuun. Jätä sekä karviaiset että siirappi jäähtymään.

Take custard from fridge and pour it to 4 dessert bowls. Add 2-3 spoonfuls of gooseberries on top and serve with dollop of syrup. I liked gooseberries and suryp and made myself to eat spoonful of custard too. Others said everything was delicious and my husband happily finished my portion.

Ota maitokiisseli jääkaapista ja jaa 4 jälkiruokakulhoon. Lisää 2-3 lusikallista karviaisia päälle ja kaada päälle loraus siirappia. Minä tykkäsin karviaisista siirapilla ja pakotin itseni syömään lusikallisen maitokiisseliä. Muut sanoivat kaiken olevan herkullista ja mieheni söi iloisena annokseni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti