tiistai 6. elokuuta 2013

Cucumber, apple, yoghurt - Kurkku, omena, jukurtti


I had planned to make this dish later in the autumn when apples are ripe. I found some apples fallen down so I decided to make this now. Apples were crisp enough. Cucumber is from our own greenhouse and mint grows in our kitchen garden.

Olin aikonut tehdä tämän annoksen vasta myöhemmin syksyllä, kun omenat kypsyvät. Nyt on kuitenkin puut pudottaneet omenoita ja päätin tehdä tämän salaatin nyt. Olivatpa tarpeeksi kirpakoita omppuja. Kurkku omasta kasvihuoneesta ja minttua kasvimaalta. 

Quarter half a cucumber, scoop seeds away and cut into small cubes. Add some salt on them, mix and leave for a half an hour. After that peel, core and cut 2 apples into small cubes too. Add to cucumber with about 120 ml of plain yoghurt. Season with salt and pepper. I used plenty of chopped mint too. Mix and serve straight away with something spicy like curry.

Leikkaa puolikas kurkku neljään osaan pituussuunnassa, poista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Ripottele päälle hieman suolaa, sekoita ja jätä puoleksi tunniksi. Sen jälkeen kuori ja pilko pieniksi kuutioiksi kaksi omenaa. Sekoita kurkun sekaan ja lisää reilu desilitra luonnonjukurttia. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita. Minä lisäsin joukkoon reilusti hakattua minttua. Tarjoile heti jonkun mausteisen ruuan, esim. curryn kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti