keskiviikko 28. elokuuta 2013

Tomatoes, bread, olive oil - Tomaatit, leipää, oliiviöljyä


There's lots of ripe tomatoes in our greenhouse and then it's tomatoes used every possible way. Today I made this simple salad. I used Tigerella, Sungold, Venus and Costoluto Fiorentino tomatoes.


Kasvihuoneessamme on paljon kypsiä tomaatteja, joten tomaatteja täytyy käyttää kaikilla mahdollisilla tavoilla. Tänään tein tämän helpon salaatin. Käytin Tigerella, Sungold, Venus ja Costoluto Fiorentino -tomaatteja.



First tear or cut bread into bite size pieces. Add them and 3 tbsp olive oil to bowl. Season with salt & pepper. Toss well. Spread bread onto baking tray and put to 180C oven for about 15 minutes. Meanwhile cut tomatoes to halves, quarters or wedges depending on their size. Rub bowl with cut garlic clove and add tomatoes, 2 tbsp olive oil and season with salt & pepper. Tear handful of basil and toss well. Leave to wait bread to cool. Add cooled bread to bowl and toss again. Leave to stand for 30 minutes minimum, up to 2 hours. Before serving scatter some basil over and serve. Delicious!



Revi tai leikkaa leipä suupaloiksi. Lisää ne ja 3 rkl oliiviöljyä kulhoon. Mausta suolalla & pippurilla. Sekoita hyvin, jotta öljy ja mausteet ilmeytyvät. Levitä leipäpalat uunipellille ja paahda 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Leivän ollessa uunissa puolita, leikkaa neljänneksiksi tai lohkoiksi tomaatit niiden koosta riippuen. Pyyhi kulhon pohja ja reunat halkaistulla valkosipulin kynnellä ja lisää tomaatit sekä 2 rkl oliiviöljyä. Mausta suolalla & pippurilla. Revi kourallinen basilikan lehtiä ja sekoita joukkoon. Jätä odottamaan, kunnes leipäpalat ovat jäähtyneet. Niiden jäähdyttyä lisää ne kulhoon ja sekoita hyvin. Jätä maustumaan puolesta tunnista kahteen tuntiin. Ennen tarjoilua lisää muutamia basilikan lehtiä päälle. Herkullista!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti