sunnuntai 3. elokuuta 2014

Apple, orange, lemon - Omena, appelsiini, sitruuna


Yes, it's been a pudding weekend. I've been picking windfall under apple trees this week, so it was time to cook them someway. Leafing through the book I found this recipe. 

Nyt on ollut jälkiruokaviikonloppu. Olen kerännyt pudokkaita omenapuiden alta pitkin viikkoa ja niistä täytyi jotain tehdä. Selasin kirjaa ja löysin tämän tekemättömän reseptin.

You need about 1 kg of apples, one orange, one lemon and 50 g of sugar to make this delicious compote. In his book Hugh suggests Bramleys, we don't have them here in Finland. I used windfalls of all our trees. Grate half of orange's peel and half of lemon's peel. Squeeze juices from both and put them into saucepan along grated peel. Peel and core apple and slice them into juice and add sugar. 

Tarvitsen noin kilon omenoita, appelsiinin ja sitruunan sekä 50 g sokeria tähän herkulliseen hillokkeeseen. Kirjassaan Hugh suosittelee Bramley-lajiketta, mutta meillä täällä Suomessa ei sellainen kasva. Käytin siis kaikkien omenapuidemme pudokkaita tähän. Raasta puolikkaan appelsiinin ja puolikkaan sitruunan kuori. Purista mehut molemmista hedelmistä. Laita mehu ja kuoriraasteet kattilaan. Kuori ja pilko omenat kattilaan. Lisää sokeri. 

Bring to boil and cook for 20 minutes. Stir once in while. You should get tender apples with some chunks. Add sugar if needed, I added about 25 g. Those raw apples were so sour. Let it cool. Serve with crumble, yoghurt or quark. We had it with crumble I made yesterday. Flavours of both orange and lemon came up nicely. I will make more of this later in the autumn, delicious & fresh!

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 20 minuuttia. Sekoita välillä. Hillokkeessa tulee olla hieman sattumia, ei tasaista sosetta. Maista ja lisää sokeria tarpeen mukaan. Minä lisäsin noin 25 g, raa'at omenat olivat vielä happamia. Anna jäähtyä. Tarjoile muruseoksen, jukurtin tai rahkan kera.  Me söimme eilen tehdyn muruseoksen kera. Sekä appelsiinin että omenan maut tulivat hienosti esiin. Tätä teen lisää myöhemmin syksyllä, herkullista ja raikasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti